laupäev, 25. juuli 2009

Travelling light ehk reisiv valgus



On aasta 1971 ning tegevuskohaks Adelaide, Austraalia - maailm on muutumas.

Leanne on tudeng, kes peaks ühel hetkel ülikooli lõpetamisel saama õpetajaks, ent enamiku ajast veedab ta niisama ekseldes, minemata kuhugi ilma oma kaamerata. Ta unistab elust, mis viiks ta kaugemale kui keskpärane Adelaide'i eeslinn ja turvaline õpetaja amet. Leanne vanem õde Bronwyn elab kauges nurgakeses - Yallaroo's, mis on pea täielikult eraldatud tsivilisatsioonist. Ta tunneb end lõksus olevat igavas abielus, lisaks maaelu isolatsioon ning veel häirivad teda ohtlikud kiired, mis tulevad külmkapist, mille kinkisid talle ja ta abikaasale mehe vanemad.
Gary on Leanne naabripoiss, kes töötab Kanal 8-s assistendina, ka tema ei tea suurt midagi, mida elult tahta. Tal on kõhklused ja kahtlused nii oma töö, isikliku elu kui ka Leanni osas.

Kui aga linna saabub mõistatuslik USA poeet Lou, avastavad na kõik maailma väljaspool nende tavarutiini.

Põhjus, miks üldse sellest kirjutan on see et laupäeva hommikusse oli see igati vahva ja mõnus film. Pani seejuures kaasamõtlema, et kui kinni kõik on tegelikult oma rutiinis ja ei mõedagi sellest välja murda. Vabandus selleks on selge, elu ei peagi alati rõõmus ja õnnelik olema. Viimane iseenesest mõttena on täiesti absurdne, piiratud ja hävitav!

Kokkuvõtvalt - kui otsitakse Hollywoodi dominatsioonile vaheldust, siis see on täitsa see, millele panustada :)

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht